Aplikasi Telco Yoodo Jimat Poket Anda

8 Kereta Edisi Khas Sangat Sedih Dinamakan dengan Pemandu Lumba

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Bukan setiap kereta edisi khas meraikan kejayaan satu pemandu lumba telah menjadi baik; di sini ialah beberapa contoh sedih disarankan oleh anda dengan beberapa daripada kami sendiri dimasukkan sebagai tambahan.

1. Fiat Seicento Schumacher Sporting


Ya, Seicento kecil Sporting mendapat satu edisi khas dalam 2001 meraikan kejayaan Michael Schumacher di kejohanan F1. Berbanding dengan terganti spekulasi ‘Sporting’, dengan hanya sempadan gear stick krom, Schumacher dekal istimewa dan satu angka di pintu penumpang. Bahkan enjin 54bhp 1.1 liter sukar dibayangkan kekal yang sama.

2. Chevrolet Celta Piquet


Kereta ini hanya dikeluarkan untuk Amerika Latin, dan juga dikenali sebagai Suzuki Fun di Argentina. Dikuasakan oleh sebuah jentera 1.0 liter, mempunyai 70bhp dan menampilkan beberapa ciri-ciri badan yang bergaya. Bukan sesuatu anda akan menjangka untuk mempunyai nama Nelson Piquet, legenda F1 ini!

3. Peugeot 207 S16


Peugeot 207 tidak pernah menjadi sebuah kereta sangat baik, tetapi ia dibuktikan untuk menjadi mesin rali agak cepat. Kris Meeke memenangi Intercontinental Rally Challenge pada 2009 memandu versi S2000 dan meraikan, Peugeot melancarkan S16, mengehadkan kepada 250 unit.

Dikuasakan oleh enjin petrol 1.6 liter dengan 120bhp, beberapa komponen-komponen bodykit bergaya telah ditambah, serta satu sayap belakang, bercantum jeriji depan dan tingkap-tingkap berwarna. Tetapi tanpa mengira perubahan, edisi khas 207 untuk Meeke masih dipandang sebagai 'boleh tahan'.

4. Citroen C4 'by Loeb'


Citreon C4 ialah seperti Peugeot 207, satu kereta underwhelming dan Citroen sangat terus menghasilkan versi edisi terhad. C4 'oleh Loeb' adalah dibina meraikan kejayaan WRC Sebastien Loeb dan pulangan pengeluar kepada siri. Dan hampir tidak sesuatu malahan menambahkan kepada ia berbanding dengan stok C4 (maksudnya, takde perubahan dari kasis asal). Boo.

5. Fiat Stilo Schumacher


Di sini satu lagi Fiat dengan Schumacher. Edisi khas Stilo mempunyai satu 2.4 liter, enjin 170bhp dan bodykit baru sepenuhnya. Ia juga, sudah tentu, menonjolkan logo MS dan sana malahan satu lebih Schumacher yang menguatkan versi GP dengan beberapa sentuhan bergaya tambahan. Hanya 200 model pemanduan sebelah kanan telah dibuat.

6. MG6 BTCC Edition


MG 6 sangat diberi sentuhan edisi khas sempena meraikan Jason Plato 2012 musim BTCC, di mana dia menamatkan ketiga (ya, dia langsung tidak memenangi ia) dengan menang enam kali. dengan kuasa 158bhp enjin petrol turbocharged 1.8 liter, sesetengah memberi penjelasan dengan warna hitam, lencana-lencana BTCC malah insentif ORANG KENAMAAN tiket-tiket BTCC untuk musim 2013.

7. Jack Brabham Torana


Versi sukan (sport) Holden Torana dinamakan sempena legenda F1, mendiang Tuan Jack Brabham. Tetapi, ia tidak mungkin berbeza kepada model asal - beberapa tekanan cat, tayar-tayar berbeza dan beberapa pengubahsuaian-pengubahsuaian prestasi yang sederhana, memberi ia 79bhp.

8. Citroen C2 ‘by Loeb’


Satu lagi siri 'oleh Loeb' , C2 tidak pernah menjadi salah satu kereta kompak utama dalam kelasnya dan menampal nama Loeb di belakang ia tidak sebenarnya menambah banyak kepada kereta; ia masih digunakan sama 1.6 liter enjin petrol dengan 125bhp dari VTS model. Hanya 320 telah dihasilkan.

Sumber: Car Throttle

Ulasan