Aplikasi Telco Yoodo Jimat Poket Anda

Bagaimana Hendak Menjaga Kereta Dengan Baik?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.


Kereta adalah aset kedua termahal selepas rumah. Jadi untuk mengelakkan kerosakan teruk kepada kereta anda, anda memerlukan penjagaan yang sebaik isteri anda di rumah anda. Dan semestinya nak cantik seperti anda memandu kereta anda buat kali pertama.

Beberapa tips yang anda perlu tahu adalah:

1. Tips Servis - Merangkumi bengkel-bengkel tidak kira dari syarikat kereta atau luar.
2. Tips Penjagaan Kereta - Merangkumi perkara biasa yang sering buat tetapi selalu diabaikan.
3. Tips Penjagaan Tayar - Merangkumi bila masa anda perlu tukar tayar, pemilihan tayar.

dan banyak lagi yang perlu anda tahu.

Mungkin anda pernah baca entri 24 Perkara Asas Tentang Servis Kereta Yang Mungkin Anda Tak Tahu. Di sini saya ingin menyertakan beberapa tips khas untuk anda semua.

1. Sebelum ke mana-mana bengkel kereta, pastikan anda bertanya kepada rakan-rakan anda untuk mengetahui bengkel mana yang bakal memuaskan hati anda. Kalau rakan anda mencadangkan bengkel tu, pergi saja bengkel tu. Jangan pergi bengkel lain selagi anda berpuas hati dengan mereka.

2. Anda perlu faham dengan keperluan asas pada kereta anda. Contohnya bila masa perlu tukar minyak enjin, plag pencucuh, penapis minyak dan banyak lagi.

Selain tu...

Anda wajib baca e-buku Tips Penjagaan Kereta untuk lebih mengetahui lebih lanjut. Dalam e-buku tersebut ada 50 tips mudah dan mudah difahami tidak kira jantina dan bangsa. Jadi dapatkan e-buku tersebut dan cuba anda ikut yang diberikan, insyaAllah menjadi.


Dapatkan buku di sini.

Ulasan