Kisah Buku

Review: Blog Denaihati

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

logodenaihati


 

'Hidupkan Untuk Memberi'.

Ini yang saya sering dalam ingatan sejak mula menjejak kaki di blog Denaihati milik Denaihati Ilhamku. Seingat saya pada 2 tahun lepas semasa saya menggunakan blogspot lagi dan menggunakan widget Projek Waktu Solat dalam beberapa bulan saja.

Dan sejak itu, saya mula memikirkan, "alangkah bagusnya bila blog aku jadi seperti dia..." dan terus jadi angan-angan je...

Kini blog Denaihati di'segar semula' dengan perubahan pada tema tetapnya (hijau putih) "sebenarnya saya nak samakan dengan Hijau Kuning Kedah... tapi tak boleh huhu", dan thumbnail yang besar berbanding sebelumnya.

denaihati


Sebenarnya saya isteri dia... ehhhhhh sebenarnya saya suka layout camtu, amat tersusun, takde tajuk entri warna hijau (sebenarnya saya blur tengok tajuk entri dulu tu... Pembacaan yang tersusun, takdelah sampai mengelip-kelip mata.. (berapa banyak mata daa...)


denaihati4


Blog yang baik adalah blog yang menceritakan kebenaran. Dan blog beliau yang saya palingggggggggggggg suka dibaca begitu saja (errrr) tak lupa juga beliau juga sering menganjurkan kelas Wordpress untuk junior & senior serta kursus buat duit dengan blog.


Beliau perlu beri penghormatan sebagai Blogger Of The Year 2013 kalau diikutkan, tapi tiada rezeki kan... Apapun kita hanya merancang, tapi Allah menentukan segalanya (yelah tu,...)


Sedikit gambar dalam blog beliau diselitkan di sini...




[caption id="attachment_1145" align="aligncenter" width="692"]Jangan lupa pula, beliau ada Google Plus :) Jangan lupa pula, beliau ada Google Plus :)[/caption]

[caption id="attachment_1144" align="aligncenter" width="691"]Pilihan Entri Mengikut Tajuk Pilihan Entri Mengikut Tajuk[/caption]

[caption id="attachment_1146" align="aligncenter" width="367"]Entri terbaru diselitkan di sidebar entri Entri terbaru diselitkan di sidebar entri[/caption]

[caption id="attachment_1147" align="aligncenter" width="611"]Di bawah entri pun terselit artikel menarik, tak payah ke arkib kan... Di bawah entri pun terselit artikel menarik, tak payah ke arkib kan...[/caption]

Apapun, blog beliau memang seronok dibaca. Syukur dapat blog seperti beliau.

Anda boleh layari ke www.denaihati.com.my.

p/s: bukan memikirkan duit pun, rasa seronok setiap hari singgah ke blog beliau, segala informasi semuanya ada di situ.

Ulasan

  1. penampilan yang melambangkan professional :)

    BalasPadam
  2. Bilion terima kasih diucapkan kerana sudi menyertai review muka blog baru Denaihati. Sentiasalah melawat Denaihati yer untuk mengetahui keputusannya nanti.

    BalasPadam
  3. yap. lebih baik banding dulu.

    BalasPadam
  4. Betul tu... Terima kasih membaca ke blog sy :)

    BalasPadam
  5. Terima kasih tuan. Spt sy ckp sblm nie, blog tuan adalah sumber inspirasi sy. Terima kasih membaca di blog sy :)

    BalasPadam
  6. Thanks membaca di blog saya :D

    BalasPadam
  7. Rekaan yang menarik,sesuai dengan peredaran masa serta mempunyai loading yang superb

    BalasPadam
  8. Tak jumpa button sosial. Kat mna letak?

    BalasPadam
  9. terima kasih membaca di entri saya :)

    BalasPadam
  10. ya, semua lengkap. apa pun terima kasih membaca di entri saya :)

    BalasPadam
  11. ada kat bawah sekali. ada facebook like & Google Plus. mohon cari semula ya... haha apapun terima kasih membaca di blog saya :)

    BalasPadam

Catat Ulasan